6.-9.klassi õppekäik Tallinnasse

6.-9. klass külastas Pimedate Ööde filmifestivali raames Tallinnas, Solarise keskuses Apollo kino. Vaadati uut Kanada noortefilmi "Billie Blue." Film kuulus PÖFF-i alafestivali noorte- ja lastefilmide kavasse. Pärast filmi oli võimalik kuulata ja küsitleda filmi režissööri Mariloup Wolfe-i. Õppekäik sai teoks tänu Heategevusfondile Aitan Lapsi ning JustFilmile. Transpordi osas aitas Lux Charter, kes sõidutas lapsed tasuta Tallinnasse ning tagasi.

Pärandkultuuri tund

20. novembril toimus koolis pärandkultuuri tutvustuse raames Avinurme kandis levinud kapsapiiraka valmistamine. Küllike Pärn tutvustas 7. klassi tüdrukutele pärandkultuuri olemust ja õpetaja Aili Rohtla õpetas tüdrukutele leivataigna sõtkumist ning kapsapiiraka tegemist. Tüdrukutel olid enda õmmeldud põlled ees ja rätid peas. Piiraka valmistamisel levis klassis imehea leivalõhn. Alguses mõni kahtles, kas kapsas leiva sees ikka maitseb ja proovis ainult natuke. Lõpuks sõid kõik osalised ja kiitsid head kapsapiirakat.

Õppekäik Viljandisse

3. novembril 2023 külastasid 9.-12.klassi õpilased Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (JAEK) toel Viljandis asuvat ettevõtet Viljandi Metall AS. Külastus oli jagatud kaheks etapiks. Esmalt tutvusime ettevõtte kujunemise ja arenemise looga. Tutvusime inseneritööga. Nägime fotodel tehtud projekte ja angaaris käsilolevaid projekte. Teisalt tutvusime vabrikuga, eraldiseisvalt betooni ja metallivaluga. Pärastlõunal tutvusid õpilased iseseisvalt kunstimuuseum Kondasega ning otsisid vastust küsimusele “Mida tuleb silmas pidada kunstinäituse kureerimisel?”.

Koolisisene NUPUTA võistlus

1.novembril toimus koolisisene "NUPUTA" võistlus 5. -12.klassile. Võistlus toimus kahes vanuserühmas. 5.-8. klass ja 9.-12.klass. Igast klassist võttis osa 5 õpilast ja loosi teel moodustati segavõistkonnad. Lahendada tuli 24 nuputamisülesannet. Oli lihtsamaid ja oli keerulisemaid. Kõige keerulisemaks osutus üks tikuülesanne, kus oli vaja eemaldada neli tikku  ja järgi pidid jääm neli ühesuurust kolmnurka ja mingeid üleliigseid tikke jääda ei tohtinud. Kõige lihtsam oli ülesanne, kus tuli leida ruudustikus  puuduv arv.

Avinurme ja Iisaku muusikakoolide õpilaste ühiskontsert

Eesti Muusikakoolide Liit tähistab 30.aastapäeva ning sel puhul korraldatakse üle Eesti muusikakoolide poolt erinevaid kontserte. Avinurme ja Iisaku muusikakoolide õpetajad ja muusikat õppivad õpilased ühinesid sel puhul ühiskontserdiks. Esimene ühiskontsert toimus 13.novembril meie kooli aulas. Esinejateks olid  Mustvee Muusikakooli Avinurme osakonna ja Iisaku Kunstide Kooli muusika osakonna õpilased. Ettekandele tuli mitmekesine kava, kõlasid huvitavad teosed ja tutvustati erinevaid instrumente. Ühiskontserdid toimusid samal päeval veel ka Lohusuu Koolis ja Iisaku Gümnaasiumis.

1. klassi KIK õppekäik Endla Looduskeskusesse

22.septembril oli 1.klassil juba esimene väljasõit. Toimus KIK õppekäik Endla Looduskaitsealale, osalesime õppeprogrammis „Metsloomade olümpia”. Lapsed tuletasid meelde, mida teavad meelte kohta ning neid võrrelda meie metsades elavate loomade omadega.

Algklasside õuemängude nädal

Meie lemmikmäng on viskemäng, viikingi male - KUBB. Mängu eesmärk on pluuklotse ümber visata. Mängus on vaja teravat silma ja käteosavust. 1.kl õpilased tutvusid mänguga esmakordselt, 2.-4.kl õpilastel on mäng tuttav eelmistest aastatest.  Mäng on hoogne ja kaasakiskuv.