Juhtkonna vastuvõtt silmapaistvaid tulemusi saavutanud õpilastele, nende vanematele ja juhendajatele

31.mail toimus traditsioonile juhtkonna vastuvõtt, kus tunnustati õppeaasta jooksul ainealaselt silmapaistvaid tulemusi saavutanud õpilasi, nende vanemaid ja juhendajaid. Juhtkonna vastuvõtu avas imeilusa klaveripalaga 6.klassi õpilane Marta Mesi. Sellele järgnes õppejuhi ja juhtkonna liikme Kristina Pikase sõnavõtt ning õpilaste, vanemate ja juhendajate tänamine. Kõikidel tunnustuse pälvinud õpilastel paluti arvamust avaldada enda andekuse ja tugevuste osas.

Põhikooli loovtööde ja gümnaasiumiastme uurimistööde kaitsmine

5.juunil toimus aulas loovtööde ja uurimistööde ning tehnoloogia kursusetööde kaitsmise päev. Õppeaasta jooksul toimusid loovtööde ja uurimistööde osas ka lisakaitsmised.

Milline oli selle õppeaasta tööde temaatika? 

22/2023 õppeaastal koostati ja kaitsti järgmised põhikooli loovtööd:

1. Heegeldatud vaip. Kelly Andrijainen (juhendaja Aili Rohtla)

2. Mälumäng Kuldvillak 7.-9.klassile bioloogias. Kusti Habakuk, Fjodor Larionov, Dario Vasselenko (juhendaja Mare Allikas)

Osalemine Jõgevamaa laulu- ja tantsupeol

3.juunil osalesid poistekoori ja tütarlastekoori viisteist õpilast Jõgevamaa laulu- ja tantsupeol "Kolme kandi lood" Põltsamaal. Laulupeole eelnes kahekuuline õppimise ja prooviaeg õpetaja Lii Karro eestvedamisel ja motiveerimisel. Laulupeo päev oli küll väga pikk, kuid pakkus ohtralt elamusi. Lapsed on rahul, et suutsid vajaliku repertuaari omandada ning said väärtusliku kogemuse laulupeol osalemisest. Tänu- ja kiidusõnad kõikidele koorilauljatele, nende toetavatele vanematele ja juhendaja Lii Karrole!  

Öine retk õppeaasta lõpu ja kooli sünnipäeva auks

7.juuni õhtul kell 22.00 kogunesime taas koolimaja ette, et üheskoos koguda samme meie kooli ja järjekordse eduka õppeaasta auks. Kohale oli tulnud 70-80 õpilast, vilistlast, lapsevanemat, koolitöötajat. Tõrvikute valgel kõndisime meeleolukad seitse kilomeetrit. Tagasi jõudes koolimaja ette, süütasime lõkke, ajasime juttu ja maiustasime sünnipäevakommidega. 

Viimase koolipäeva aktus

9.juunil lõpetasime pidulikult õppeaasta kooli siseõues 1.-8., 10.-11.klassi õpilaste ja õpetajatega. Traditsiooniliselt  said aktusel tunnistused õppeaasta edukalt lõpetajad põhikoolis, kelle tunnistusel olid ainult viied või mõni neli. Gümnaasiumiastmes kiideti kõrge keskmise hindega parimaid õpilasi 10. ja 11.klassidest. Huvitava, eduka ja tegusa õppeaasta eest tänati õppejuhi poolt kõiki õpilasi ja õpetajaid. Toredaid luuletusi luges huvijuht ning muusikalise etteastega ilmestasid aktust muusikastuudio Laanelill lauljad.  

Ülekooliline projektipäev

8.juuni projektipäev oli koolikotivaba päev, kus toimusid kõikidele vanuseastmetele päeva jooksul kolm tegevust/ õpituba. 1. ja 2.klass alustasid päeva koos õpetaja Daisi ja õpetaja Triinuga laululaval, seejärel suundusid oma klassidesse õppeaastat kokku võtma ning lõpetasid päeva kultuurikeskuses näiteringi etendust vaadates. 3. ja 4.klass suundusid koos õpetaja Elle ja õpetaja Kaieliga õppekäigule tuletõrjedepoosse, seejärel toimetasid töötubades oma klassiruumides ning lõpetasid päeva kultuurikeskuses näiteringi etendust vaadates. 5.

Emakeelenädal

Emakeelenädalal kirjutasid 5.-12. klass oma eesti keele õpetaja koostatud etteütlust. Parimad keeletundjad olid 5. kl Mariann Kruup, 6. kl Rosalie Karro, 7. kl Joonas Leon, 8. kl Kusti Habakuk, 9. kl Janek Matsi, 10. kl Teivi Kiik, 11. kl Kadri-Liis Liuhka ja 12. kl Raiko Villers. Lisaks osalesid gümnaasiumiklassid 14. märtsil Vikerraadio e-etteütluse kirjutamises. 15.

Võõrkeeltenädal

13.-17.märtsil toimusid Avinurme Gümnaasiumis võõrkeeltenädala ja emakeelepäeva raames erinevad tegevused ja üritused: etteütluse kirjutamine, emakeelepäeva Kahoot, St Patrick’s Day viktoriin,  Spelling Bee võistlus ning saksa ja vene keele tõlkevõistlused.

13.-20.05.2023 Erasmus+ noortevahetus Saksamaal

13.-20.mail osalesid 10.klassi õpilased koos õpetaja Kristi Lõbu’ga Erasmus+ noortevahetuses Saksamaal Magdeburgis. Noortevahetuse teemaks oli „jätkusuutlikkus digitaliseeritud maailmas“. Lisaks meie kooli õpilastele osalesid noortevahetuses noored Saksamaalt, Kreekast, Itaaliast, Poolast, Prantsusmaalt, Hispaaniast ja Sloveeniast. Lisaks töötubadele, grupitöödele ja aruteludele erinevatel teemadel oli õpilastel võimalus tutvuda Magdeburgi linna vaatamisväärsustega. Õhtuti toimusid kultuuriõhtud, kus eri riikide noored tutvustasid oma kultuuri ja toitu.