Sooja kampsuni päev

Rohelise Kooli meeskonna eestvedamisel tähistati 9. veebruaril koolis sooja kampsuni päeva. Päev juhtis tähelepanu soojusenergiakasutusele ja -säästmisele. Sel päeva oli koolimaja ka energiasäästmiseks pisut jahedam kui tavaliselt. Sooja kampsuni päev oli üksiti traditsioonilise stiilinädala üks osa.

Stiilinädal

6.-10. veebruaril toimus koolis traditsiooniline stiilinädal. Igal päeval oli oma riietumisstiil.

Esmaspäev - äge peakate

Teisipäev - põnev pintsak

Kolmapäev - vahvad sokid

Neljapäev - soe kampsun

Reede - tore lips

Sõbrapäeva tähistamine

Sõbrapäeva tähistamine oli koolis traditsiooniline. Jagati kaasastele maiustusi ning muud toredat, õpetajatele viidi lilli. Kooliraadio mängis temaatilist muusikat. Kogu sõbranädala vältel oli avatud ka sõbraposti kast, kuhu sai toredaid soove postita nii kaasõpilastele kui ka õpetajatele

Võistlusmäng KÄNGURU 2023

Üleriigiline 28.KÄNGURU võistlusmäng toimus koolis kohapeal 16.märtsil. Õpilased osalesid võistlusel korraga kuues vanuserühmas ning igal osavõtjal oli ülesannete lahendamiseks aega 1 tund ja 15 minutit. Meie koolist osales võistlusel 23 õpilast. Kokku osales võistlusel 22 581 õpilast 406-st koolist. 

1.-2.klassi (pre-ekolier) vanuserühmas osales kokku 5063 õpilast. Meie kooli parima tulemuse nimetatud vanuserühmas saavutas Marleen Valter. 

Karjäärinõustamine 8., 9., 11. ja 12.klassi õpilastele

Karjäärinõustamine toimus 18. ja 19.aprillil koostöös Eesti Töötukassa Jõgevamaa osakonnaga. Õpilasi nõustas karjäärinõustaja Margit Alliksaar. Koolipoolne nõustamise koordinaator oli Kristina Pikas.

18.aprillil toimusid klassidele kahetunnised grupinõustamised/ töötoad: 

12.klassile teemadel: haridustee jätkamise ja töötamise võimalused peale gümnaasiumi lõpetamist, isikliku karjääri kujundamine.

8.klassile teemadel: "Ole oma maailma meister"- karjäärikompass, huvid ja elukutsevalik, tugevused, võimed, oskused.

Koolitus "Maailmaharidusest läbi haridusliku rollimängu"

Peipsi Koostöö Keskus ootab 28. märtsil Avinurme Gümnaasiumisse (Võidu 16 Avinurme Mustvee) kõiki hariduslike rollimängude huvilisi koolitusele (liituda võivad ka piirkonna noortekeskused, muuseumid ja loodushariduskeskused jne). Koolitus on tasuta. Registreerimine siin,  kuni 26. märtsini.

Eesti Vabariigi 105.aastapäevale pühendatud pidulik aktus

23. veebruaril tähistasime Eesti Vabariigi 105.aastapäeva piduliku aktusega. Aktus algas Eesti hümniga ning Eesti ajalugu, loodust ja kultuuripärandit tutvustava videoga. Aktuse kontsertkavas kõlasid muusikaline etteaste vioolal Rosalie Karrolt, temaatilised laulud 2.klassi õpilastelt, poistekoorilt ja noortekoorilt ning temaatiline omaloominguline proosakava 6.klassi õpilastelt. EV 100.aastapäevaks kirjutatud tollaste gümnasistide kõnesid esitasid tänased gümnasistid. Kontserdile järgnes koolijuht Urve Toominga sõnavõtt.

Vastlatrall

Seekordset vastlapäeva tähistasime kogu kooliga erinevate õuetegevustega koolimaja ümbruses. Kõik klassid kogunesid kella kümneks võimla ette, kus kooli liikumistiimi poolt jagati klassidele kätte liikumiskaardid koos juhistega edasisteks tegevusteks õueks ning kuulutati vastlatrall alanuks. Liikumiskaardil oli kooliümbruse plaan ning sellele märgitud punktidena tegevuspaigad, kuhu tuli grupiga suunduda ülesandeid täitma. Kõikides punktides olid õpilasi juhendamas ja tegevusse rakendamas sel päeval koolis olevad õpetajad ja huviringijuhid.