Kastanimunade koksimine

9.oktoobril toimus Avinurme Gümnaasiumis kastanimunade koksimise võistlus. Kastanimunade koksimise võistlus on väga populaarne Inglismaal ja Iirimaal. Seal peetakse suuri meistrivõistlusi ja mitte ainult lastele, vaid ka täiskasvanud inimestele. Mäng pärineb juba aastast 1821 ja algselt mängiti seda teokarpide või maapähklitega. Meie koolis toimus võistlus juba neljandat aastat. Aastate jooksul on kasutatud erinevaid nippe kastanimunade vastupidavuse tõstmiseks, näiteks leotatakse muna eelnevalt äädika sees või küpsetatakse praeahjus.

Õpetajate päev

5.oktoobri koolipäev algas õpetajate päeva aktusega kultuurikeskuses. Selle aasta aktuse publik oli jaotatud kahte saali- alates 7.klassist viibisid õpilased kultuurikeskuse saalis aktusel ning 1.-6.klassi õpilased jälgisid aktuse ülekannet kooliaulas. Traditsiooniliselt pidas aktusel kõne õpetajate päeva abituriendist direktor, kelleks sel aastal oli Kersti Kask. Uue direktori käskkirja alusel jagati õpetajatele välja õpetajapiletid ning kingiti tänutäheks lilleõied. Aktust ilmestasid meeleolukad laulud poistekoorilt ja noormeeste ansamblilt.

Keeltekohvik 2020

25.septembril tähistasid Avinurme Gümnaasiumi õpilased Euroopa Keeltepäeva.

Sel puhul oli koolis avatud keeltekohvik. 8.ja 9.klassi õpilased tutvustasid 10-minutilistes lühitundides üheksat keelt – poola, rootsi, soome, islandi, hiina, jaapani, vene, saksa ja hispaania keelt.

Lisaks kõige olulisema sõnavara õpetamisele tutvustati ka vastava riigi kultuuri, loodust, vaatamisväärsusi jms. Hiina keele tunnis proovisid õpilased hieroglüüfe joonistada.

ÜLEKOOLILINE LIIKUMISPÄEV, reedel, 02.10.2020

 LIIKUMISPÄEVA EESMÄRK
2.oktoobril toimub kooli 100.aastapäeva auks ja tervislike eluviiside propageerimiseks. 
NB! Seoses praeguse haiguste perioodiga nakkusohu ennetamise ja haiguste leviku ärahoidmise eesmärgil me ei spordi koos koolis, vaid igaüks tegeleb kehalise aktiivsusega oma kodus, koduümbruses või muus liikumiseks sobivas  keskkonnas.  
LIIKUMISPÄEVA ÜLESANDED JA JUHISED 
1.-6.klassi õpilased

Avinurme Gümnaasiumi lastevanemate üldkoosolek 1.oktoobril 2020 algusega kell 18.00

Avinurme Gümnaasiumi lastevanemate üldkoosolek toimub 1.oktoobril 2020.aastal algusega kell 18.00 Avinurme Kultuurikeskuse saalis. 

Päevakorras:
1. Kool eile- täna- homme (tagasivaade eelmisele õppeaastale, kooli tänane päev ja tulevik).
2. Hoolekogu esinaise sõnavõtt. Hoolekogu liikme valimine gümnaasiumiastme vanemate seast.

 

Ootame aktiivset osavõttu!
Avinurme Gümnaasiumi juhtkond