9.klassi kooliväline õppepäev, 11.märts 2020

9.klass viibis koolivälisel õppepäeval Rakveres. Õppepäeva esimeses osas osaleti Eesti Politseimuuseumi haridusprogrammis, mille raames tutvuti muuseumi erinevate võimalustega ning osaleti praktilistes tegevustes. Õppepäeva teises osas toimusid aktiivsed tegevused Rakvere Bowlingus. 

Strasbourgi õppekäik

Seoses koroonaviiruse COVID-19 puhanguga on Euroopa Parlament võtnud tarvitusele ettevaatusabinõud, mistõttu jäävad märts 2020 seisuga ära kõik Euroopa Parlamendi poolt korraldatavad avalikud üritused. Meie õpilaste õppekäik on edasi lükatud uude õppeaastasse. 

13 ja reede

Arvatakse, et 13 ja reede on ebaõnne päev, kuid 10.klass korraldab sel puhul hoopis peo! Peole on oodatud 8.-12.klassi õpilased, nende sõbrad ja meie vilistlased. Pidu on laudadega ning meelepärase joogi-söögi organiseerib iga laudkond peolauale ise. Peopääse on 1 euro. Sissepääs kooli peauksest. Pidu algab kell 19.00 ja kestab südaööni. Peol on kavas: meeleolukad mängud, klasside etteasted, disko, ennustaja, fotonurk. 

Emakeelenädal

Emakeelenädala tegevusi viivad läbi ja koordineerivad meie kooli emakeeleõpetajad.

1.-4.klassi õpilased loevad emakeelenädalal kauneid emakeelseid luuletusi ja muinasjutte, lahendavad keelealaseid nuputamisülesandeid, kirjutavad ühiselt etteütlust ja selgitavad välja nii parima õigekirjatundja kui ka kauneima käekirja. Kooli 100.aastapäeva ja emakeelenädala raames kohtuvad 1.-4.klassi õpilased  meie kooli endise emakeeleõpetaja Elle- Vaike Kiigega. Kohtumine leiab aset kooli aulas, 11.märtsil, 4.tunni ajal.  

Võõrkeeltenädal

Võõrkeeltenädala tegevusi viivad läbi ja koordineerivad meie kooli inglise keele, saksa keele ja vene keele õpetajad. Nädala eel ja jooksul toimub mitmeid huvitavaid tegevusi.

Jalgpall kooli

Projekt "Jalgpall kooli!" on algatatud Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) eestvõttel 2014.aastal ning tegevused planeeritud 2020. aasta lõpuni. Kooliprojekti sihtrühmaks on üldhariduskoolides 1.-5. klassis õppivad poisid ja tüdrukud. Iga projektis osalevat kooli külastatakse kuue aasta jooksul kaks või kolm korda. Meie kooli õpilased said esmakordselt projektist osa 2015/2016 õppeaastal.8.jaanuaril 2020.aastal külastasid kooliprojekti treenerid taas meie kooli. Külalistundides osalesid kõik 1.-5.klassi õpilased.

Mälumäng 20.02.2020

20.veebruaril toimus 5.-8.klasside traditsiooniline mälumäng, kus testiti teadmisi ja laiendati silmaringi Eesti Vabariigi ajaloo, kultuuri ja eluolu teemadel. Mälumängus osalesid 5.-8.klasside õpilastest moodustatud segavõistkonnad ning õpetajate võistkond. Küsimused olid jaotatud viide ajajärku aastakümnete kaupa: 1918- ...; 1938-...; 1958-...; 1978-...; 1998- 2020. Mälumäng kulges meeleolukalt ja tasavägiselt. Kolme kõrgeima punktisumma kogunud võistkonda premeeriti Eesti suurima ja vanima kommivabriku Kalev toodetega.   

KEAT koolitus 23.03.2020

Koolitusprogrammi KEAT eesmärk on anda 6.klassi õpilastele täiendavaid ohutusalaseid koolitusi vastava eriala spetsialistide poolt. Programm lõpeb maakondliku ohutuslaagriga, kus testitakse maakonna õpilaste ohutusalaseid teadmisi- oskusi erinevates valdkondades. Keskkonnahariduse koolitus kestab 45 minutit. Koolituse viib läbi Endla looduskeskuse keskkonnahariduse spetsialist Elo Raspel.