Euroscola

Euroscola programm on mõeldud gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste 16-19-aastastele õpilastele. Avinurme Gümnaasiumi 10.-12.klasside õpilased ning 16-aastased 9.klassi õpilased osalevad õpetajate Maive Tooming ja Alli Kaarama eestvõttel Euroscola programmis. Esmalt tuli õpilastel osa võtta videokonkursist "Mida teha plastpakendiga?". Euroopa Parlamendi Eesti büroo valis konkursile saadetud videode alusel välja 11 parimat kooli, mille noored saavad sõita Euroscola päevale Strasbourgi.

Projekt Postcard exchange

1.-2.klassi õpilased võtsid osa rahvusvahelisest projektist „Postcard exchange“. Õpilased valisid endale nimekirjast riigi, kuhu nad soovivad postkaardi saata. Seejärel kirjutati kaardile ingliskeelne tervitus, otsiti internetist partnerriigi lipust pilt ning joonistati see koos Eesti lipuga kaardile. Kaarte saadeti kokku 19 riiki, näiteks Malaisasse, Tuneesiasse, Puerto Ricosse, Venemaale, Slovakiasse, Mehhikosse, Leetu, Filipiinidele jne. Kahjuks ei jõudnud kõikide riikide kaardid meieni, näiteks olid sellel ajal Indoneesias tugevad maavärinad ja üleujutused.

Rahvusvaheline projekt 19.-30.08.2019

19.-30.augustil 2019 toimus Horvaatias Vukovaris rahvusvaheline Erasmus+ noortevahetus "Preserving the Past for the Future", millest võtsid osa ka meie kooli seitse õpilast 8.-9.klassidest. Projektis osales kokku 44 noort neljast erinevast riigist- lisaks Eestile ka Horvaatiast, Põhja- Makedooniast ja Türgist. Noorte Eestipoolseks saatjaorganisatsiooniks oli MTÜ Nurmest. Projekti teemaks oli pärimus ja traditsioonid. Noortevahetuses kasutati mitteformaalseid õppemeetodeid: toimusid töötoad, vahvad mängud ja kultuuriõhtud.

21.02.2020- EV 102 aktus

21.veebruaril tähistame Eesti Vabariigi 102.aastapäeva. Austades oma riiki ja selle tähtpäevi tuleme kooli pidulikus riietuses. Algusega kell 9.30 toimub kultuurikeskuses EV 102.aastapäevale pühendatud aktus. Koolipäeva algus ja busside graafikud on tavapärased ning kaasa tuleb võtta õppetarbed vastavalt tunniplaanile. Erandina väljub Lohusuu buss kell 13.30 ning antud bussiga sõitjatele lõpeb koolipäev kell 13.20.  

08.01.2020 - Jalgpall kooli

8.jaanuaril osalesid 1.-5.klassi õpilased Eesti Jalgpalli Liidu kooliprojektis "Jalgpall kooli!" Projekti eesmärgiks on tõsta jalgpalli populaarsust, arendada õpilaste ja õpetajate jalgpalli-alaseid teadmisi, tutvustada osalusfestivali ja tõsta osalust erinevatel koolide jalgpallivõistlustel- ja üritustel. Meie kooli külastasid antud projekti raames ..., kes viisid läbi .... 

13.02.2020- KEAT koolitus

Koolitusprogrammi KEAT eesmärk on anda 6.klassi õpilastele täiendavaid ohutusalaseid koolitusi vastava eriala spetsialistide poolt. Programm lõpeb maakondliku ohutuslaagriga, kus testitakse maakonna õpilaste ohutusalaseid teadmisi- oskusi erinevates valdkondades. Politsei- ja Piirivalveameti  Lõuna Prefektuuri Jõgeva politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalitluse internetiohutuse temaatiline loeng kestab 45 minutit ja toimub õppepäeva raames. Koolituse viib läbi Lõuna Prefektuuri Jõgeva Politseijaoskonna noorsoopolitseinik Kirly Kadastik. 

13.02.2020 - Intellektika

Haridus- ja karjäärimessi Intellektika külastavad traditsiooniliselt karjääriõppe raames meie kooli 8. ja 11.klassi õpilased. Mess toimub Tartu Näituste messikeskuses.